Tenis de Masa
Tenis de Masa
Tenis de Masa
Tenis de Masa
Asociatia
Judeteana
de Tenis de Masa
Botosani
AJTM
BOTOSANI
2019 | Campionatul Judetean
Alin Valcu dublu campion judetean.
Citeste
2019 | Top 16
Marius Pralea castigator in premiera.
2018 | 27 Mai
Al treilea titlu judetean castigat de
Alexandru Aga.
Citeste
2017 | 12-13 August
Maria Turcoman a participat
la Cupa Federatiei la Dumbravita.
Citeste
2016 | 13 Noiembrie | Top 12
Ciprian Onufrei castiga in premiera
campionatul si TOP 12.
Citeste
2016 | 13 - 14 August
Cupa Federatiei - Constanta
2016 | 23 - 26 Iunie
Paleta de Argint - Bistrita
2016 | 20 - 22 Mai
Turneu International Balti
Citeste
2016 | 28 Mai
Campionatul Jud. Individual
Citeste
2015 | 12 - 13 Noiembrie | Campulung |
Campionatul National Tineret
Alexandru Aga castiga, pierzand
un singur set.
Citeste
INITIERE in tenis de masa, participarea sportivilor botosaneni la competitii din tara si strainatate, asigurarea unei baze materiale corespunzatoare practicarii tenisului de masa de performanta dar si de agrement sunt doar cateva din obiectivele AJTM Botosani.
email: volodeaivan@yahoo.com
telefon: 0753.079.966
Tenisul de masa este pe locul doi la popularitate intre toate sporturile.
Aproape ca nu exista tanar care sa nu fi practicat la nivel recreational minunatul joc a carui istorie se pierde in negura timpului.
Va rugam sa fiti alaturi de noi in incercarea, de a organiza, promova si dezvolta practicarea tenisului de masa pe teritoriul judetului Botosani, sub toate formele sale, inclusiv de performanta.
De cativa ani buni odata cu infiintarea AS PING-PONG 2003 si participarea, pentru prima data in istoria sportului botosanean a unor copii si juniori legitimati la clubul Victoria Botosani, la Campionatele Nationale ale Romaniei, lucrurile se misca bine si in aceasta directie.
Cu ajutorul tuturor iubitorilor acestui frumos sport olimpic, sportivi, antrenori, parinti, autoritati locale, sponsori, speram sa reusim.
Presedinte AJTM
VOLODEA IVAN
TENISUL DE MASA ESTE CEL MAI BUN SPORT DE STIMULARE CEREBRALA DIN LUME !
PRACTICATI TENISUL DE MASA!
Tenisul de masa nu este un sport pretentios, si nici costisitor. Ai nevoie de o masa buna, de un fileu, palete, mingi si de un adversar pe masura. Il poti practica vara, in aer liber, in parc ori in propria gradina.
In sezonul rece poti sa frecventezi o sala de sport, unde exista mese de tenis sau poti amenaja chiar la tine acasa o mini sala de ping-pong, daca ai un garaj ori o incapere de 72 metri patrati disponibila. Englezii au inventat acest sport pe la sfarsitul sec. al XIX-lea. La inceput, se utilizau mingi de cauciuc, iar fileul era din lemn.
In anul 1890, unui englez pe nume Ghybb ii vine ideea sa joace cu o minge de celuloid. Zgomotul pe care-l scotea aceasta in contact cu paleta a inspirat denumirea de ping-pong. In Romania, ping-pongul isi face aparitia pe la 1918, iar zece ani mai tarziu are loc prima editie a campionatelor nationale de tenis de masa la Oradea.
Ghid practic
Daca vrei sa practici tenisul de masa, trebuie sa tii cont de cateva sfaturi. Desi nu este un sport care sa puna probleme atata vreme cat starea ta de sanatate este buna, ar fi bine sa-ti faci un control medical de specialitate inainte.
Chiar daca vrei sa inveti cat mai multe intr-o zi, nu juca in nestire, ci incepe treptat cu cateva minute de joc. Inainte de-a incepe antrenamentul propriu-zis, fa o incalzire buna. Aceasta are rolul de-a preintampina accidentele din timpul antrenamentului. Nu uita ca inainte de-a face sport, dar si dupa, sa te hidratezi bine (cu apa plata, sucuri naturale).
Contraindicatii
Nu este recomandat persoanelor cu deficiente fizice peste grad Isau afectiuni cardiovasculare grave, celor cu tulburari oculare grave sau care au tulburari ale sistemului nervos. Spre deosebire de alte sporturi care impun restrictii severe in anumite boli, tenisul de masa este ceva mai permisiv. Chiar si cei cu afectiuni cronice pot face acest sport, dar numai sub supraveghere medicala.
Cum te echipezi?
Echipamentul de sport este esential pentru a preveni accidentele. Ai nevoie de o pereche de tenisi de sala (cu talpa flexibila, de cauciuc, dar care sa aiba o aderenta buna si sa permita o buna mobilitate piciorului), sosete de bumbac, sort si tricou de bumbac (nu de culoare alba, ca sa nu incomodezi vizibilitatea adversarului) destul de largute si un prosop. Alege o sala aerisita, spatioasa, luminata, a carei suprafata de joc sa permita aderenta. Nu juca pe un parchet sau pe o podea pe care aluneci, pe un teren ud ori denivelat.
Avantaje
E un sport care poate fi practicat si de fete si de baieti, se poate juca la simplu sau in echipa, la dublu, iar constitutia fizica nu conteaza foarte mult. Te alegi cu o buna mobilitate a trupului, cu o musculatura dezvoltata, mai ales cea de la nivelul membrelor inferioare si a spatelui. Tenisul de masa actioneaza si asupra sistemului nervos, pe care-l echilibreaza. Acest sport presupune concentrare buna la masa de joc si o mobilitate rapida a gandirii, deoarece trebuie sa derulezi in minte schemele si tacticile pe care le-ai invatat si in acelasi timp sa fii pe faza. Ai nevoie de rezistenta la stres, precum si de o vointa de fier pentru a practica tenisul de masa. Se dezvolta o indemanare deosebita si un spirit de fair play, fiind cunoscut drept sportul cel mai curat.